26 Ekim 2013 Cumartesi

Karasal Nakliyat şirketleri

Karasal Nakliye
Nakliye denince genellikle kara nakliyesini anlıyoruz. nakliyat sektöründe birbirinden farklı nakliye şekilleri vardır. Deniz, göl, nehir nakliyesi su üzerinde yapılan nakliyeyi tanımlar.
Ülkemizde olması gerektiğinden daha az kullanılmaktadır. Demir yolu nakliyesi raylar üzerinde yapılan nakliyedir. Demir yollarımıza yıllardır gereken mevduatın yapılamaması nedeniyle tercih edilebilecek bir nakliye çeşidi olarak görülmemektedir.
Boru hatları ile yapılan nakliye ise mevduatının büyük olması nedeniyle yalnızca devlet tarafından yapılan ve akaryakıt, natürel gaz gibi mahsullere verilmektedir.

Hava nakliyesi hava ulaştırma araçları ile yapılan nakliyedir. Fiyatının pahalı olması nedeniyle acil gereksinimler ve kısa ömürlü mahsuller için kullanılmaktadır. Kara Nakliyesi ise tekerlekli araçlarla yapılan nakliye şeklidir, ( kamyon, kamyonet, yakıt, lastik ve yedek parça sektörlerine destek vermek hedefiyle) ülkemizde teşvik edilmiş ve nakliye işlerimizin içinde en büyük payı alma şansına ulaşmıştır. Tüm nakliye çeşitleri içinde en yüksek nispette kullanılan bir nakliye çeşididir. Hangi şeklide nakliye yaparsanız yapın sonunda mahsullerin belirtilen adreslerden alınması yahut adreslere teslim edilmesi için bir kara nakliyesi operasyonu gerekmektedir. Nakliye sektörü ölçeklerin küçük, sermayelerin yetersiz, yüklerin düzensiz ve dengesiz olması, nakliye firmalarının kurumsallaşmamış patron şirketleri olması, kontrol sistemlerinin bulunmaması, yarışın yalnızca fiyat indirimine bağlı olduğu, verimlerin düşük, risklerin yüksek, eğitimin düşük olduğu bir yapı içindedir. bölümde ilk sorun nakliye filolarının öz mal araç adetleridir. Şirketler genellikle beli bir adette aracı kendi kayıtlarına almakta geri kalan gereksinimlerini ya uzun süreli, sürücüsüz araç kiralayarak yahut pikonun aracı dediğimiz sürücüsü üzerinde yaşayan, çekici yahut kamyonları uzun dönem yahut kısa süreli, hatta tek sefer üzerinden kiralayarak karşılamaktadırlar. Öz mal araçlarda yahut uzun süreli kiralamalarda aracın her an nerede olduğunu tespit eden, araçla iletişimi her an sağlayan uydu bağlantılı kontrol sistemleri olmakta, sürücüler işletmeye kayıtlı, maaşlı eleman statüsünde çalışmakta, araç kullanımından, yük emniyetinden sorumlu tutulabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder